Baza wiedzy SuperVoIP.pl > FAQ > Najczęstsze pytania

Jak usunąć konto abonenckie?

Konto można usunąć samodzielnie w panelu klienta:
kliknij ikonę profilu: Profil > Dane autoryzacyjne
w wierszu Usuń konto > kliknij link:


🛑 Uwaga:
Jeżeli podczas próby usuwania zobaczysz poniższy monit – wyrejestruj urządzenia z kont SIP, np. zmień serwer rejestracji sip.supervoip.pl na inny dowolny adres lub przywróć urządzenie do ustawień fabrycznych – instrukcja na stronie producenta urządzenia / aplikacji.

➡️ Po wyrejestrowaniu urządzeń SIP ponów próbę usunięcia konta.

⚠️ Ważne:
Po kliknięciu w link należy potwierdzić usunięcie konta w wysłanej wiadomości na adres e-mail przypisany do konta.

‼️ Po usunięciu konta nie ma możliwości przywrócenia konta i usług, nie ma dostępu do historii rozliczeń, historii usług oraz danych billingowych. Numery PSTN znajdujące się na koncie zostają automatycznie deaktywowane.

📜Usunięcie konta spowoduje usunięcie danych, które mogą zostać usunięte zgodnie z obowiązującymi przepisami. Dane, których przechowywanie jest wymagane przepisami prawa, mogą być przechowywane przez okres wynikający z tych przepisów.


ℹ️ Jeżeli masz problem z logowaniem do panelu klienta zobacz 👉 tutaj


🔗 Zobacz również:
Jak przenieść numer do innego operatora
Zmiana danych (cesja)